TREBATE Odvjetnika za zaštitu privatnosti?
Pitajte pravnu pomoć

NAŠI PRAVNICI SU SPECIJALISTI U DVOJNOM ZAKONU

provjeren Čisto.

provjeren Osobno i lako dostupno.

provjeren Vaši interesi na prvom mjestu.

Lako dostupno

Lako dostupno

Law & More dostupan je od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 22:00 i vikendom od 09:00 do 17:00

Dobra i brza komunikacija

Dobra i brza komunikacija

Naši odvjetnici slušaju vaš slučaj i pojavljuju se
s odgovarajućim planom djelovanja

Osobni pristup

Osobni pristup

Naš način rada osigurava da 100% naših klijenata
preporučite nas i da smo u prosjeku ocijenjeni s 9.4

/
Odvjetnik za privatnost
/

Odvjetnik za privatnost

Privatnost je temeljno pravo i omogućuje pojedincima i tvrtkama kontrolu svojih podataka.

Brzi izbornik

Zbog povećanja europskih i nacionalnih zakona i propisa i stroge kontrole poštovanja od strane supervizora, tvrtke i institucije danas teško mogu zanemariti zakon o privatnosti. Najpoznatiji primjer zakona i propisa kojih se gotovo svako poduzeće ili institucija mora pridržavati je Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu u cijeloj Europskoj uniji. U Nizozemskoj su dodatna pravila utvrđena Zakonom o provedbi GDPR-a (UAVG). Srž GDPR-a i UAVG-a leži u činjenici da svaka tvrtka ili institucija koja obrađuje osobne podatke mora s tim osobnim podacima postupati pažljivo i transparentno.

Iako je izrada GDPR-a za vašu tvrtku vrlo važna, ona je pravno složena. Bez obzira odnosi li se na podatke o klijentima, osoblje ili podatke trećih strana, GDPR postavlja stroge zahtjeve u pogledu obrade osobnih podataka i također jača prava osoba čiji se podaci obrađuju. Law & More odvjetnici su svjesni svih zbivanja u vezi s (promjenom) pravom o privatnosti. Naši pravnici istražuju način na koji obrađujete osobne podatke i preslikavate vaše interne procese i obradu podataka. Naši odvjetnici također provjeravaju u kojoj je mjeri vaša tvrtka dovoljno strukturirana u skladu s važećim zakonodavstvom AVG i koja su moguća poboljšanja. Na ove načine Law & More rado će vam pomoći u stvaranju i održavanju organizacije zaštićenom GDPR-om.

“Tijekom upoznavanja odmah mi je postalo jasno
jer je Law & More ima jasan plan
akcije”

Područje primjene i nadzor

GDPR se odnosi na sve organizacije koje obrađuju osobne podatke. Kad vaše poduzeće prikuplja podatke s kojima se osoba može identificirati, vaša tvrtka ima veze s GDPR-om. Nadalje, osobni se podaci obrađuju kada se, primjerice, vodi administracija plaća za zaposlenike, sastanci s klijentima registriraju ili kada se razmjenjuju podaci u zdravstvu. Također možete razmisliti o sljedećim situacijama: provođenju marketinških aktivnosti ili mjerenju ili registraciji produktivnosti zaposlenika ili upotrebi računala. S obzirom na gore navedeno, neizbježno je da se vaša tvrtka mora baviti zakonodavstvom o privatnosti.

U Nizozemskoj je osnovno načelo da se mora biti moguće osloniti se na tvrtke i institucije koje će pažljivo postupati sa svojim podacima. Uostalom, u našem sadašnjem društvu digitalizacija igra sve važniju ulogu i uključuje obradu podataka u digitalnom obliku. To može dovesti do ozbiljnih rizika u vezi sa zaštitom naše privatnosti. Zbog toga nizozemski nadzornik zaštite privatnosti, nizozemsko tijelo za zaštitu podataka (AP), ima dalekosežne ovlasti za kontrolu i provođenje zakona. Ako se vaša tvrtka ne pridržava važećeg GDPR zakonodavstva, onda vrlo brzo riskira nalog koji podliježe povremenim novčanim kaznama ili značajnom novčanom kaznom, koja može iznositi do dvadeset milijuna eura. Uz to, u slučaju nepažljivog korištenja osobnih podataka, vaša tvrtka mora uzeti u obzir moguće loše reklamiranje i odštetne radnje žrtava.

Što klijenti kažu o nama

Adekvatan pristup

Tom Meevis je cijelo vrijeme bio uključen u slučaj i on je brzo i jasno odgovorio na svako moje pitanje. Svakako ću preporučiti tvrtku (a posebno Toma Meevisa) prijateljima, obitelji i poslovnim suradnicima.

10
Mieke
Hoogeloon

Naši odvjetnici za zaštitu privatnosti spremni su vam pomoći:

ured Law & More

Zakon o privatnostiPopis i politika privatnosti

Da biste spriječili takve dalekosežne posljedice ili mjere od strane supervizora, važno je da vaša tvrtka ili institucije imaju politiku privatnosti kako bi se udovoljilo GDPR-u. Prije sastavljanja pravila o privatnosti važno je popisati način poslovanja vaše tvrtke ili institucije u kontekstu privatnosti. Iz tog razloga Law & More sastavio je sljedeći korak po korak plan:

Korak 1: Odredite koje osobne podatke obrađujete
Korak 2: Odredite svrhu i osnovu za obradu podataka
Korak 3: Utvrdite na koji način su zajamčena prava subjekata podataka
Korak 4: Procijenite želite li i kako zatražiti, primati i registrirati dopuštenje
Korak 5: Utvrdite da li ste dužni provesti procjenu utjecaja na zaštitu podataka
Korak 6: Odredite hoće li imenovati službenika za zaštitu podataka
Korak 7: Utvrdite kako se vaša tvrtka bavi propuštanjem podataka i obvezom izvješćivanja
Korak 8: Provjerite sporazume s procesorom
Korak 9: Odredite pod koji nadzornik spada vaša organizacija

Kada izvršite ovu analizu, moguće je utvrditi koji rizici kršenja zakona o privatnosti nastaju unutar vaše tvrtke. To se također može predvidjeti u vašoj politici privatnosti. Tražite li podršku u ovom procesu? Molimo kontaktirajte Law & More, Naši pravnici su stručnjaci na polju prava privatnosti i mogu pomoći vašoj tvrtki ili ustanovi u sljedećim uslugama:

  • Savjetovanje i odgovaranje na vaša pravna pitanja: na primjer, kada je došlo do povrede podataka i kako se nositi s tim?
  • Analiza vaše obrade podataka na temelju ciljeva i načela GDPR-a i utvrđivanje specifičnih rizika: pridržava li se vaša tvrtka ili institucija GDPR i koje pravne mjere još trebate poduzeti?
  • Priprema i pregledavanje dokumenata, kao što su vaša politika privatnosti ili ugovori s procesorima.
  • Provođenje procjene utjecaja na zaštitu podataka.
  • Pomaganje AP u pravnim postupcima i procesima ovrhe.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Zaštita prava na privatnost postaje sve važnija u našem sadašnjem društvu. To se velikim dijelom može pripisati digitalizaciji, razvoju u kojem se informacije češće obrađuju u digitalnom obliku. Nažalost, digitalizacija također uključuje i rizike. Kako bismo zaštitili našu privatnost, uspostavljaju se propisi o privatnosti.

U ovom trenutku zakon o privatnosti prolazi kroz značajnu transformaciju koja proizlazi iz provedbe GDPR-a. Uspostavom GDPR-a cijela Europska unija bit će podvrgnuta istom zakonu o privatnosti. To uvelike utječe na poduzeća, jer će se morati nositi sa strožim zahtjevima u pogledu zaštite podataka. GDPR poboljšava položaj ispitanika dajući im nova prava i jačajući njihova uspostavljena prava. Nadalje, organizacije koje obrađuju osobne podatke imat će više obveza. Korporacijama je važno da se pripreme za ovu promjenu, tim više što će i kazne za nepoštivanje GDPR-a postati strože.

Trebate li savjet u vezi s prelaskom na GDPR? Želite li izvršiti provjeru usklađenosti kako biste bili sigurni da vaša tvrtka ispunjava zahtjeve koji proizlaze iz GDPR-a? Ili se brinete zašto zaštita vaših osobnih podataka nije dovoljna? Law & More ima široko znanje o zakonu o privatnosti i pomoći će vam da strukturirate svoju organizaciju na način koji je u skladu s GDPR-om.

Želite li znati što Law & More može učiniti za vas kao odvjetničko društvo u Eindhoven i Amsterdam?
Zatim nas kontaktirajte telefonom +31 40 369 06 80 ili pošaljite e-mail na:
mr. Tom Meevis, advokat na Law & More - [e-pošta zaštićena]
gosp. Maxim Hodak, zagovornik tvrtke & More - [e-pošta zaštićena]

Postavke privatnosti
Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva tijekom korištenja naše web stranice. Ako koristite naše Usluge putem preglednika, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem postavki web preglednika. Također koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje se mogu koristiti tehnologijama praćenja. U nastavku možete selektivno dati svoj pristanak da dopustite ugrađivanje takvih trećih strana. Za cjelovite informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i kako ih obrađujemo, provjerite naše Politika Privatnosti
Law & More B.V.